Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten in de wachtkamer bij PGA Championship

Luiten in de wachtkamer bij PGA Championship

RoadToRio

Cheer!

SPRINGFIELD - Met een ronde level par op dag twee van het PGA Championship is het afwachten of Joost Luiten met een totaal van +2 de cut gaat halen. Na een eerste ronde 72 (+2) had de professional op vrijdag iets beters nodig om kans te maken op de cut.

Deel dit artikel op social media
De Nederlander kende een hoopvolle start in de tweede ronde van het vierde major. Luiten, die zijn tweede major van 2016 speelt, kwam door in 33 (-1) slagen op de moeilijke eerste negen van Baltusrol.

Op de tweede negen ging het moeizamer met drie bogeys tegenover twee birdies, waarvan hij er een noteerde op de slothole. Luiten tekende dankzij die cruciale birdie voor een ronde 70 en een totaal van +2.

'Het zou mij verbazen als het niet genoeg zou zijn', schatte Luiten zijn eigen kansen in op het halen van het weekend. 'Ik speelde vandaag goed', zei hij over zijn spel. Net als op dag 1 ging het met name op de greens niet naar wens. 

'Ik heb gewoon de afgelopen dagen de pressure putts van 1 tot 2 meter niet weten te holen, en dan loop je continu achter de feiten aan en is het lastig scoren', aldus Luiten vanuit Amerika.

De beste 70 + ties halen na 36 holes de cut in New Jersey. Op een gedeeld 70ste plaats is het afwachten of zijn 142 (+2) genoeg is voor het halen van het weekend. 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!