Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten haalt cut op de slag

Luiten haalt cut op de slag

Cheer!

SPRINGFIELD - Met een ronde level par op dag twee van het PGA Championship heeft Joost Luiten net de cut gehaald. Na een eerste ronde 72 (+2) op Baltusrol GC had de Bleiswijker vrijdag iets beters nodig om kans te maken op de cut.

Deel dit artikel op social media

De Nederlander kende een hoopvolle start in de tweede ronde van het vierde major. Luiten, die zijn tweede major van 2016 speelt, kwam door in 33 (-1) slagen op de moeilijke eerste negen van Baltusrol.

Op de tweede negen ging het moeizamer met drie bogeys tegenover twee birdies, waarvan hij er één noteerde op de slothole. Luiten tekende dankzij die cruciale birdie voor een ronde 70 en een totaal van +2.

'Het zou mij verbazen als het niet genoeg zou zijn', schatte Luiten zijn eigen kansen in op het halen van het weekend, en hij kreeg later gelijk.

'Ik speelde vandaag goed', zei hij over zijn spel. Maar net als op dag 1 ging het met name op de greens niet naar wens: 'Ik heb gewoon de afgelopen dagen de pressure putts van 1 tot 2 meter niet weten te holen, en dan loop je continu achter de feiten aan en is het lastig scoren.'

Luiten start zaterdag om 14:06 uur Nederlandse tijd.

Na 36 holes gaan de Amerikanen Jimmy Walker en Robert Streb aan de leiding met negen onder par. De Argentijn Emiliano Grillo en de Australiër Jason Day volgen op -7. Brits Open-kampioen Henrik Stenson is vijfde met -6 en Martin Kaymer gedeeld zesde met -5.

Rory McIlroy vergooide het halen van het weekend met een bogey op de par-5 18de. Ook Dustin Johnson (+9) en Sergio Garcia (+5) mochten naar huis. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!