Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Loopbaan Sedoc voorbij na uitschakeling op EK

Loopbaan Sedoc voorbij na uitschakeling op EK

Cheer!

De loopbaan van Gregory Sedoc is voorbij nadat hij vrijdag is uitgeschakeld op de 110 meter horden bij de EK atletiek in Amsterdam. De 34-jarige Nederlander kwam in zijn serie niet verder dan de vierde tijd.

Deel dit artikel op social media

Sedoc kende een matige start, toucheerde de eerste twee hordes en finishte in 13,92. Vooraf had hij al aangekondigd dat hij op de EK in het Olympisch Stadion zijn laatste wedstrijd zou lopen, tenzij hij de olympische limiet voor Rio de Janeiro nog haalde. Dat is dus niet gelukt.

De Amsterdammer deed eerder wel mee aan de Spelen van Athene (2004), Peking (2008) en Londen (2012).

Hoogtepunt in zijn loopbaan was het winnen van goud op de EK indoor in Birmingham in 2007. Sedoc finishte destijds op de 60 meter horden een honderdste voor landgenoot Marcel van der Westen, die tweede werd.

''Ik stop nu. Dit was mijn laatste race'', zei de 34-jarige atleet. ''Ik had graag de halve finales gelopen, maar het is niet anders. Het is mooi geweest, ik heb een mooie carrière gehad.’’

Sedoc vertelde opvallend monter dat hij de dag voor zijn wedstrijd in het Olympisch Stadion door zijn rug ging bij het oprapen van een flesje. ''Ik wist meteen dat het klaar was, maar ook dat ik wilde lopen. Sowieso.''

''Ik heb de pijn gevoeld van een schorsing, de ziekte van mijn moeder en mijn uitzending naar Afghanistan, daar stelde deze pijn niets bij voor. Na twee horden voelde ik al dat het niets zou worden. Ik ben op pure wilskracht gefinisht'', aldus de oud-militair, die tegenwoordig een baan heeft bij de politie.

''Natuurlijk had ik graag nog op de Spelen in Rio meegedaan, maar ik heb deze zomer de limiet niet gehaald en heb daar vrede mee. Ik heb leuke dingen om naar uit te kijken.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Gregory aan!