Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kupers zesde op 800 meter

Kupers zesde op 800 meter

RoadToRio

Cheer!

Thijmen Kupers heeft vergeefs geprobeerd bij de Europese atletiekkampioenschappen een medaille te bemachtigen op de 800 meter. De Nederlandse kampioen ging in Amsterdam hard van start, maar werd in de slotfase voorbijgelopen. Hij finishte als zesde.

Deel dit artikel op social media

De Poolse vedette Adam Kszczot prolongeerde zijn titel in 1.45,18. Zijn landgenoot Marcin Lewandowski liep naar zilver. Het brons was de Brit Elliot Giles.

Op de 5.000 meter was de vraag hoelang Dennis Licht mee zou kunnen met de toppers. De Nederlands kampioen klampte lang aan, maar speelde verder een bijrol. Licht finishte als twaalfde.

De ontknoping was superspannend, want vier lopers gingen voor de titel. De Spanjaard Ilias FIFA was de gelukkige. Zijn landgenoot Adel Mechaal kreeg zilver toegewezen in dezelfde tijd. En ook de winnaar van het brons, de Duitser Richard Ringer, kreeg een tijd van 13.40,85 achter zijn naam. Nummer vier Hendrik Ingebrigtsen kwam eenhonderdste van een tel te laat voor een medaille. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Thijmen aan!