Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Krajicek naar derde ronde in dubbelspel Wimbledon

Krajicek naar derde ronde in dubbelspel Wimbledon

RoadToRio

Cheer!

Tennisster Michaëlla Krajicek heeft maandag met haar Tsjechische dubbelpartner Barbora Strycova de derde ronde bereikt op Wimbledon. Het duo versloeg in de tweede ronde op het Engelse gras het koppel Mariana Duque-Marino uit Colombia en Monica Puig uit Puerto Rico.

Deel dit artikel op social media

Na anderhalf uur tennis was de uitslag in Londen 7-6 (6) 6-4. In de laatste set werd het nog even spannend toen Krajicek en Strycova na een 4-0-voorsprong hun tegenspeelsters terug lieten komen tot 5-4.

Krajicek en Strycova spelen in de derde ronde tegen de winnaar van de partij tussen de als vierde geplaatste Russinnen Ekaterina Makarova en Elena Vesnina en de Duitse Annika Beck en de Belgische Yanina Wickmayer.

In de eerste ronde wonnen Krajicek en Strycova in drie sets van het als vijftiende geplaatste duo Sara Errani (Italië) en Oksana Kalashnikova uit Georgië.

Kerber

De Duitse Angelique Kerber plaatste zich simpel voor de kwartfinales. De als vierde geplaatste speelster stond slechts vier games af aan haar Japanse tegenstander Misaki Doi, nummer 49 van de wereld. In iets meer dan een uur was het gebeurd op het Londense gras: 6-3 6-1.

Kerber (28) won begin dit jaar met de Australian Open haar eerste grandslamtoernooi. Haar beste prestatie op Wimbledon is de halve finale in 2012. 

Om die ronde ook dit jaar te bereiken, moet ze in de kwartfinale winnen van de als vijfde geplaatste Roemeense Simona Halep of de als negende geplaatste Madison Keys uit de Verenigde Staten. Die twee spelen later op maandag tegen elkaar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!