Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Klamer voor laatste raceprikkel naar WTS Hamburg

Klamer voor laatste raceprikkel naar WTS Hamburg

Cheer!

HAMBURG - Een dikke maand voor de Olympische triatlon in Rio staat voor de internationale elite zaterdag een laatste raceprikkel op het programma als de zesde ronde van de World Triathlon Series wordt betwist in Hamburg. Rachel Klamer en Marco van der Stel zijn de Nederlandse deelnemers. Klamer keert tijdelijk terug van de hoogtestage die ze momenteel afwerkt als voorbereiding op de Spelen.

Deel dit artikel op social media

Rachel Klamer pauzeert dit weekend haar hoogtestage voor een laatste prikkel op weg naar Rio. Het verblijf in Les Angles wordt een weekend onderbroken voor een race op zeeniveau. Klamer vertrok na de WTS-wedstrijd van Leeds half juni naar de Franse Pyreneeën om zich voor te bereiden op haar tweede Olympische deelname. De WTS-race in Hamburg is de enige onderbreking in het schema en vormt voor Klamer, net als voor veel andere atleten zaterdag, een laatste test voor de Spelen.

Perspectieven 
Een toptienklassering kan voor Klamer de stap betekenen richting de beste tien atletes in de stand om het WK. Klamer had tot dusver een wisselend seizoen wat resultaten betreft. Haar vijfde plek in Gold Coast en de zevende plek in Leeds droegen voor een belangrijk deel bij aan het puntentotaal waarmee ze nu de vijftiende plek op de WK-ranking bezet. Marco van der Stel is de andere Nederlandse troef. De NTC-atleet behaalde vorige maand in Leeds de vijftiende plek en wil in Hamburg opnieuw tonen dat hij de aansluiting gevonden heeft met de subtop van het mannenveld.

WK teams
De sprintrace in Hamburg maakt al sinds de start van de World Triathlon Series deel uit van het prestigieuze circuit, waarvan Rotterdam volgend jaar de finale huisvest. Op zondag staat het WK voor teams op het programma, waar Nederland ook aan meedoet. Naast Van der Stel en Klamer zijn ook Menno Koolhaas, Maya Kingma en Kirsten Nuyes geselecteerd. De opstelling wordt pas na de WTS-race gemaakt. Twee mannen en twee vrouwen zullen uiteindelijk zondagmiddag een mixed teamrelay afwerken in de landenwedstrijd die altijd voor spektakel en veel positiewisselingen zorgt.

De start van de WTS-wedstrijd voor de vrouwen is zaterdag om 16.35 uur. De mannen starten om 18.40 uur. Zondag begint het WK voor teams om 14.40 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel aan!