Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kelderman wil gaan aanvallen als kans zich voordoet in Pyreneeën

Kelderman wil gaan aanvallen als kans zich voordoet in Pyreneeën

Cheer!

Wilco Kelderman was woensdag met een zestiende plaats de beste Nederlander in een lastige vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

De kopman van Lotto-Jumbo finishte net als Bauke Mollema in een groep met favorieten, ruim vijf minuten achter de Belgische ritwinnaar Greg Van Avermaet.

"Het zit met de vorm wel goed", zei de 25-jarige coureur voor de microfoon van de NOS. "Ik had in het begin geen heel goede benen, maar toen zag ik dat ik op de steile stukken goed mee kon. Dat gaf vertrouwen, ook omdat ik zag dat anderen het lastig hadden."

"Het is niet raar dat Contador even moet passen. Als je zo hard bent gevallen, dan mis je een beetje explosiviteit als het erop aankomt."

"Ik kon mee, maar had geen lucht meer om zelf aan te vallen", zei Kelderman. "Dat had ook weinig nut, omdat Van Avermaet ver vooruit was. Ik ga straks met een goed gevoel de Pyreneeën in. Als de kans zich daar voordoet, dan ga ik zeker aanvallen."

Bekijk hier alle klassementen en etappe-uitslagen

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wilco aan!