Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kelderman gebroken na val door pech in afdaling

Kelderman gebroken na val door pech in afdaling

Cheer!

Wilco Kelderman zat er zaterdag na de achtste etappe in de Tour de France gebroken bij nadat hij tijdens de afdaling van de Col de Val Louron-Azet getroffen werd door pech en onderuit ging doordat zijn band plotseling van de velg afliep.

Deel dit artikel op social media

"Het liep allemaal heel lekker vandaag, totdat moment. Dat was gewoon superkut", aldus de kopman van Lotto-Jumbo na afloop.

Kelderman denkt dat zijn band eraf ging door de hitte. "Je remt natuurlijk veel in de afdaling en de velg wordt daardoor heet. De kit waarmee de band vastzit wordt ook warm. Er is dan altijd een kans dat de band eraf loopt."

De Nederlander kon na zijn val wel weer aansluiten bij de voorste groep, maar verspeelde veel krachten en moest op de slotklim weer lossen. Hij finishte uiteindelijk met een achterstand van anderhalve minuut op winnaar Chris Froome.

"Ik voelde me heel goed en nu gebeurt dit weer. Daar baal ik gewoon heel erg van”, zei Kelderman.

Hij lijkt vooral schaafwonen overgehouden te hebben aan de val. "De pijn valt nu mee, we moeten morgen zien hoe het dan is."

Kelderman staat nu zestiende in het algemeen klassement op 1.55 van geletruidrager Froome.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!