Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jiske Griffioen wint eerste enkelspeltitel op Wimbledon

Jiske Griffioen wint eerste enkelspeltitel op Wimbledon

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Rolstoeltennisster Jiske Griffioen heeft op Wimbledon de allereerste enkelspeltitel gewonnen. Het grastoernooi in Londen kent pas sinds dit jaar een rolstoeltoernooi in het enkelspel. Griffioen won in de finale met 4-6, 6-0 en 6-4 van landgenote Aniek van Koot.

Deel dit artikel op social media

In de eerste set hielden beide speelsters elkaar in evenwicht. Daarna had Griffioen het betere van het spel en aan het eind werd het een heus tennisgevecht. “De wedstrijd ging alle kanten op”, erkent Griffioen. “In het begin had ik moeite met de wind, die erg aangetrokken was. Het was geen fijn gevoel om aan zo’n finale te beginnen. Daarna heb ik me gefocust om toch aanvallend te spelen. Daarmee kon ik de wedstrijd omdraaien.”

“Ik ben er een beetje stil van”, vervolgt Griffioen. “Het is een heel apart gevoel dat ik hier een stukje historie heb geschreven door als eerste deze titel te winnen. Alle spelers waren erg enthousiast dat we hier enkelspel mochten spelen; iedereen was ermee bezig wie de allereerste kampioen zou worden. Dat ik dat ben, is geweldig.”

Het is voor Griffioen haar vierde grandslamtitel in het enkelspel. Morgen speelt ze samen met landgenote Van Koot de dubbelspelfinale tegen Yui Kamiji (Japan) en de Britse Jordanne Whiley.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiske aan!