Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

IOC neemt uiteindelijke beslissing over Russiche sporters in Rio

IOC neemt uiteindelijke beslissing over Russiche sporters in Rio

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaat een driekoppige jury vormen die uiteindelijk als laatste een besluit neemt of de Russische sporters deel mogen nemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Dat maakte de organisatie zaterdag bekend.

Het IOC-panel zal de besluiten doornemen die verschillende federaties hebben genomen over het toelaten van Russische sporters. De deskundigen komen daarop met een eigen oordeel.

De internationale bonden kregen de taak alle Russische atleten die zich voor Rio hadden gekwalificeerd door te lichten op hun dopingverleden of banden met het dopingsysteem. De meeste van de 24 betrokken federaties hebben inmiddels een beslissing genomen.

Van de 387 sporters die zich hadden gekwalificeerd, zijn er vooralsnog 120 niet welkom.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!