Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hoogste ranking ooit voor Bertens

Hoogste ranking ooit voor Bertens

RoadToRio

Cheer!

AMERSFOORT - Kiki Bertens heeft maandag de hoogste plaats op de wereldranglijst bereikt uit haar loopbaan. De 24-jarige Wateringse boekte winst door haar resultaat op Wimbledon, waar ze de derde ronde bereikte. Ze staat nu op plaats 26.

Deel dit artikel op social media

Bertens had zich genesteld in de top dertig door haar klinkende prestatie op Roland Garros. Na haar halve finale op het gravel in Parijs steeg ze al naar de 27e plaats, destijds nog haar hoogste notering.

De ranglijst bij de vrouwen wordt nog steeds aangevoerd door Serena Williams, de Amerikaanse die afgelopen weekeinde Wimbledon voor de zevende keer won. Verliezend finaliste Angelique Kerber ging Garbiñe Muguruza en Agnieska Radwanska voorbij en staat nu op de tweede plaats.

Op de 149e plaats is Cindy Burger de tweede Nederlandse op de wereldranglijst. De Volendamse stond vorige week nog op de 163ste plek.

Richel Hogenkamp (176) en Lesley Kerkhove (178) staan ook in de top-200. Hogenkamp maakt een flinke duikeling op de ranglijst, ze was bij de vorige publicatie nog de mondiale nummer 135.

Mannen

Bij de mannen is Robin Haase op de 95e plaats de hoogst genoteerde Nederlander. Hij steeg na Wimbledon drie plaatsen.

Igor Sijsling staat op de 116e plaats, Thiemo Bakker zakte enkele plekken naar de 132e stek.

Novak Djokovic, die zijn titel op Wimbledon kwijtraakte door een uitschakeling in de derde ronde, voert de ATP-lijst nog altijd met riante voorsprong aan. Wimbledon-winnaar Andy Murray blijft de nummer twee op de wereldranglijst.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki, Robin, Igor, Cindy en Richel aan!