Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeyers overklassen Brazilië in oefenduel in Rio

Hockeyers overklassen Brazilië in oefenduel in Rio

RoadToRio

Cheer!

RIO - De Nederlandse hockeyers hebben vrijdag de eerste oefeninterland op Braziliaanse bodem met dikke cijfers gewonnen. Oranje overklaste het gastland van de Olympische Spelen op het blauwe veld van het olympische complex met liefst 8-0.

Deel dit artikel op social media

Mink van der Weerden nam drie doelpunten voor zijn rekening. Rogier Hofman twee. De andere treffers kwamen van Jeroen Hertzberger, Bob de Voogd en jongeling Jorrit Croon.

De hockeyers zouden in Rio eigenlijk oefenen tegen Australië, maar de nummer één van de wereld zegde af. De ploeg van bondscoach Max Caldas oefent in de aanloop naar de Spelen ook nog tegen Groot-Brittannië en Spanje.

Oranje opent het toernooi op 6 augustus in poule B tegen Argentinië en speelt daarna tegen Ierland, Canada, India en titelverdediger Duitsland. Brazilië zit in de andere groep.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Valentin, Robbert, Sander, Seve, Mink, Bob, Jeroen, Mirco, Rogier, Billy, Glenn, Robert, Sander, Jorrit, Hidde, Jaap en Max aan!