Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hassan toont progressie in Londen, Martina pakt brons op 100 meter

Hassan toont progressie in Londen, Martina pakt brons op 100 meter

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Sifan Hassan heeft bij de Diamond League in Londen aangetoond dat haar vorm groeiende is. De Arnhemse eindigde als tweede op de 1500 meter in 4.00,87, aanzienlijk sneller dan ze eerder deze maand liep bij de EK in Amsterdam.

Deel dit artikel op social media

Hassan moest daar genoegen nemen met zilver in 4.33,74, nadat de titelverdedigster in de halve finale 4.13,45 had geklokt.

De Nederlandse middenafstandsatlete stond dit jaar een tijdje aan de kant met een dijbeenblessure. Hassan liep daardoor pas bij de EK haar eerste wedstrijden van het buitenseizoen. Ze miste in Amsterdam duidelijk nog ritme, maar toonde vrijdag in het Olympisch Stadion van Londen progressie.

Hassan nestelde zich in de voorlaatste ronde op de tweede positie en liep samen met Laura Muir weg bij de rest. Ze moest de Britse op het laatste stuk laten gaan.

Muir zegevierde in 3.57,49, Hassan kwam 3 seconden later over de finish. Maureen Koster, die ook naar de Spelen in Rio gaat, werd negende in 4.03,84.

Martina

Churandy Martina pakte brons op de 100 meter. De Europees kampioen startte matig, maar kwam in het tweede deel van de race sterk opzetten. Hij snelde over de streep in 10,07 seconden, achter de Franse winnaar Jimmy Vicaut (9,86) en Isiah Young uit de Verenigde Staten (10,03).

Martina had zich geplaatst voor de finale door derde te worden in zijn serie, in 10,08. Solomon Bockarie redde het niet. Hij werd laatste in zijn heat in 10,32.

Estafettevrouwen

Voor de Nederlandse estafettevrouwen liep de 4x100 meter uit op een mislukking. Het ging al mis bij de eerste wissel, waarbij Madiea Ghafoor het stokje moest overgeven aan kopvrouw Dafne Schippers.

Oranje, dat onlangs in Amsterdam de Europese titel veroverde, werd daarom gediskwalificeerd. Het kwartet in Londen bestond verder uit Marije van Hunenstijn en Naomi Sedney.

De winst ging naar de Britse vrouwen, die zegevierden in 41,81 seconden. Met die tijd voert Groot-Brittannië voorlopig de wereldranglijst van dit jaar aan. Het zilver ging naar Brazilië (42,59), brons was er voor Frankrijk (42,84).

Schippers komt zaterdag in actie op de 200 meter. De wereldkampioene voert het klassement van de Diamond League op die afstand aan.

Kupers

Thijmen Kupers scherpte zijn persoonlijk record op de 800 meter aan. De Groninger kwam over de finish in 1.45,23, een fractie onder de toptijd die hij vorige maand neerzette bij de NK in Amsterdam (1.45,25).

Kupers eindigde als zesde in het veld van elf atleten, met Bram Som als gangmaker. De Nederlander deed de afgelopen maanden verwoede pogingen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar hij bleef steeds net boven de limiet van 1.45,20.

De zege in Londen ging naar de Fransman Pierre-Ambroise Bosse, die met 1.43,88 de beste tijd van dit seizoen neerzette. De Keniaan Ferguson Cheruiyot Rotich, de leider in het klassement van de Diamond League, kwam als derde over de streep in 1.44,38.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sifan, Churandy en Dafne aan!