Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters na winst op Montenegro vol zelfvertrouwen naar Rio

Handbalsters na winst op Montenegro vol zelfvertrouwen naar Rio

RoadToRio

Cheer!

EINDHOVEN - Het Nederlands Damesteam lijkt klaar voor de Olympische Spelen. De wijze waarop de ploeg van bondscoach Henk Groener het Cocoa from Ghana 4-landentoernooi won, biedt veel perspectief voor het grootste meerdaagse sportevenement ter wereld. In het sfeervolle Indoor Sportcentrum Eindhoven excelleerde Oranje tegen Montenegro, de verliezend finalist bij de laatste Olympische Spelen in Londen. Na een 12-8 voorsprong bij de pauze won Nederland op een fantastische wijze met 23-13.

Deel dit artikel op social media

Het is elf jaar geleden dat Nederland een tegenstander minder doelpunten moest toestaan. Destijds was het Uruguay, een ploeg met beduidend minder kwaliteit, dat tijdens het WK in Sint Petersburg slechts acht goals maakte tegen het Nederlands Damesteam.

Het Nederlands Damesteam kan terugkijken op een geslaagde voorbereiding en vertrekt komende zondag met een goed gevoel naar Rio de Janeiro. Nederland speelde drie dagen in tropische warmte. De openingswedstrijd tegen Zweden was, ondanks de nederlaag, prima. Tegen Rusland was het niveau nog hoger. De viervoudig wereldkampioen werd verslagen.

Op de slotdag van het Cocoa from Ghana 4-landentoernooi deed het soepel spelende Nederland er nog een schepje bovenop. De fysiek sterke tegenstander had geen schijn van kans. De topspeelsters van Montenegro werden vakkundig uitgeschakeld en kwamen er niet aan te pas. Nederland speelde met veel variatie en degradeerde de Europees kampioen van 2012 tot een figurant.

Zonder problemen werd topland Montenegro aan de kant gezet. Het conditioneel sterke Oranje overliep de tegenstander. De Oranjedames werkten hard en speelden met veel zelfvertrouwen. In aanvallend opzicht speelde Nederland verrassend en met veel variatie. De dekking functioneerde weer uitstekend. In de tweede helft scoorde Montenegro slechts vijf keer. Voor een ploeg als Montenegro ongekend.

Nederland-Montenegro 23-13 (12-8).

Nederland: Jasmina Janković (1), Tess Wester; Jessy Kramer (1), Laura van der Heijden (3), Lois Abbingh (4), Sanne van Olphen (1), Danick Snelder (1), Lynn Knippenborg (2), Yvette Broch (3), Nycke Groot (4), Kelly Dulfer, Michelle Goos, Martine Smeets, Angela Malestein (1), Ailly Luciano (1), Estavana Polman (2).

Montenegro: Sonja Barjaktarovic, Marina Rajcic; Andela Bulatovic (1), Katarina Bulatovic (2), Jelena Despotovic, Itana Grbic, Durdina Jaukovic (4), Andrea Klikovac, Bobana Klikovac, Suzana Lazovic, Majda Mehmedovic, Biljana Pavicevic (1), Radmila Petrovic (1), Bojana Popovic, Jovanka Radicevic (2), Milena Raicevic (2), Ema Ramusovic.
Scheidsrechters: Eliasson/Palsson (IJsland).

Tijdstraffen: 8’ – 10’ (Kramer 2’, Abbingh 4’, Snelder 2’ – Jaukovic 2’, Lazovic 2’, Mehmedovic 2’, Petrovic 2’, Raicevic 2’).
Strafworpen: 6/4 – 6/4.

Oranjedames naar Rio

Aanstaande zondag vertrekken de Oranjedames naar Rio de Janeiro. Samen met een aantal andere Olympische sporters en teams vertrekken zij rond 11.00 uur van Schiphol. Van 8.30 tot 9.00 uur is er op Schiphol in de ruimte voor speciale Olympische incheckbalies een mogelijkheid om de Oranjedames uit te zwaaien en eventueel interviews af te nemen. Voor aanmelding of informatie hierover kan gemaild worden naar redactie@handbal.nl.

In Brazilië bereid het team zich twee weken voor op de Olympische Spelen, met daarin twee oefeninterlands tegen Brazilië. Op donderdag 28 juli is de eerste wedstrijd om 10.30 uur in het ESEFEX in Rio de Janeiro. De tweede wedstrijd is in Cabo Frio op zondag 31 juli. Deze wedstrijd start om 12.00 uur in het Ginásio Poliesportivo Alfredo Barreto. Op 6 augustus start vervolgens voor de Oranjedames de Olympische Spelen met een wedstrijd tegen Frankrijk.

Programma groepsfase Olympische Spelen Nederlands Damesteam:
Zaterdag 6 augustus 2016, 11.30 uur (Nederlandse tijd 16.30 uur): Frankrijk-Nederland
Maandag 8 augustus 2016, 19.50 uur (Nederlandse tijd 00.50 uur): Argentinië-Nederland
Woensdag 10 augustus 2016, 19.50 uur (Nederlandse tijd 00.50 uur): Zuid-Korea-Nederland
Vrijdag 12 augustus 2016, 11.30 uur (Nederlandse tijd 16.30 uur): Zweden-Nederland
Zondag 14 augustus 2016, 14.40 uur (Nederlandse tijd 19.40 uur): Rusland-Nederland

 

 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Michelle, Kelly, Laura, Jessy en Estavana aan!