Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haase voor vijfde keer in loopbaan in ATP-finale

Haase voor vijfde keer in loopbaan in ATP-finale

Cheer!

GSTAAD - Robin Haase heeft zich zaterdag voor de vijfde keer in zijn loopbaan geplaatst voor de finale van een ATP-toernooi. De Nederlander versloeg in de halve finale in Gstaad Paul-Henri Mathieu in twee sets: 7-6 (5) en 7-6 (2).

Deel dit artikel op social media

De geboren Hagenaar speelt zondag in de finale tegen de als eerste geplaatste Feliciano López. De Spanjaard bereikte de eindstrijd na winst op de Duitser Dustin Brown (4-6, 6-3 en 6-3).

In 2013 stond Haase ook al in de finale in Gstaad. Destijds verloor hij in twee sets van de Rus Mikhail Youzhni. De 29-jarige Haase schreef wel het twee keer het toernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel (2011 en 2012) op zijn naam.

Zijn vierde finale speelde Haase in 2013 in Wenen en die verloor hij in drie sets van Tommy Haas.

Regen

Momenteel is Haase de nummer 95 van de wereld. Mathieu staat met de zestigste plek een stuk hoger dan de Nederlander, maar het lukte hem zaterdag niet om Haase in de problemen te brengen op het Zwitserse gravel.

De halve eindstrijd werd in de tiebreak van de eerste set, bij een stand van 3-3, onderbroken vanwege regen en kon pas twee uur later worden hervat. Haase trok vervolgens de tiebreak met 7-5 naar zich toe.

In de tweede set pakte Haase direct een break voorsprong, maar direct daarna leverde hij ook zijn servicegame in. Weer moest een tiebreak de beslissing brengenen weer was Haase daarin de sterkste.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!