Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haase denkt voor verrassing te kunnen zorgen op Spelen in Rio

Haase denkt voor verrassing te kunnen zorgen op Spelen in Rio

RoadToRio

Cheer!

DEN HAAG - Robin Haase rekent zich weliswaar niet tot de medaillekandidaten op de Olympische Spelen, maar de 29-jarige Hagenaar denkt wel voor een verrassing te kunnen zorgen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

"Als ik een goede dag heb en een topper een mindere, dan kan ik van ze winnen. Dat heb ik al vaak genoeg bewezen", zei Haase vrijdag in Scheveningen, waar hij deze week deelneemt aan een challengertoernooi, voor de camera van de NOS.

"De kans om partijen te winnen is bovendien groter op de Spelen dan op een Grand Slam, want daar speel je om twee gewonnen sets in plaats van drie."

Haase beschouwt de Spelen niet als het belangrijkste toernooi van het jaar. "Roland Garros en Wimbledon staan voor mij hoger op de verlanglijst om te winnen, maar daarna komen de Spelen", aldus de huidige nummer 76 van de wereld. "Je kunt het misschien wel een vijfde Grand Slam noemen."

Jetlag

Haase komt naast het enkelspel ook samen met Jean-Julien Rojer, die vorig jaar nog Wimbledon op zijn naam schreef, in actie in het dubbelspel. Hij vertrekt pas maandag in het gezelschap van Kiki Bertens naar Rio.

"Het heeft voor ons geen zin om veel eerder te gaan. Normaal arriveer je twee dagen voor de start van een toernooi, nu zijn dat er vijf á zes", legde Haase uit.

"Ook aan jetlags zijn wij tennissers gewend. We reizen het hele jaar door diverse tijdzones. Het is dus heel normaal om een paar dagen van te voren aan te komen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!