Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Guidetti blijft na Spelen bondscoach volleybalsters

Guidetti blijft na Spelen bondscoach volleybalsters

Coaching RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Giovanni Guidetti blijft ook na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. 

Deel dit artikel op social media

De 43-jarige Italiaan heeft zijn contract met de Nederlandse volleybalbond Nevobo verlengd tot en met de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Guidetti blijft zijn functie bij Oranje combineren met zijn werkzaamheden als clubcoach. Hij is sinds 2008 in dienst bij de Turkse topclub Vakifbank in Istanbul, waar hij als trainer ook aankomend seizoen weer actief is.

De Nederlandse internationals Robin de Kruijf, Lonneke Slöetjes en Anne Buijs zijn eveneens actief bij Vakifbank.

De huidige staf van Guidetti blijft in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro intact. Daarna volgen evaluaties en wordt de toekomstige samenstelling definitief.

Oranje is op de Olympische Spelen ingedeeld in Groep B, samen met Italië, Servië, de VS, China en Puerto Rico.

Potentie

''De potentie van het Nederlands team is zeer groot'', liet Guidetti vrijdag weten. ''Wat dit team het afgelopen jaar heeft laten zien is geweldig. Ik geloof in de toekomst van deze groep. De meeste speelsters uit het huidige team zullen niet alleen goed presteren in Rio de Janeiro, maar hebben ook een grote kans om in Tokio te schitteren.''

Guidetti werd in januari vorig jaar gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Met Oranje behaalde hij daarna fraaie successen: promotie naar groep 1 van de World Grand Prix, zilver op het EK, kwalificatie voor de Olympische Spelen (voor het eerst sinds 1996) en onlangs nog kwalificatie voor de Final Six van de World Grand Prix.

Guidetti wil door een eendrachtige samenwerking binnen de Nevobo en met de clubs de grote groep van talenten verder ontwikkelen. ''Het aantal speelsters dat speelt op internationaal niveau, moet de komende jaren vergroot worden."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Giovanni aan!