Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Groenewegen tevreden over steeds sterkere sprinttrein Lotto-Jumbo

Groenewegen tevreden over steeds sterkere sprinttrein Lotto-Jumbo

Cheer!

Dylan Groenewegen was dinsdag tevreden met zijn vierde plaats in de vierde etappe van de Tour de France. De Nederlands kampioen merkt dat de sprinttrein van Lotto-Jumbo steeds sterker begint te worden.

Deel dit artikel op social media

"Er zit verbetering in", zei de 23-jarige Amsterdammer na afloop van de rit die werd gewonnen door Marcel Kittel. "Het was wel pittig, maar we hebben het goed gedaan met de ploeg."

Groenewegen kon zich in de eerdere massasprints nog niet met de toppers meten, maar hoefde nu alleen voorrang te verlenen aan Kittel (Etixx-Quick-Step), Bryan Coquard (Direct Energie) en geletruidrager Peter Sagan (Tinkoff).

"Het ging vandaag weer wat beter met de vierde plek", aldus Groenewegen, die zaterdag 23e werd en maandag genoegen moest nemen met plek tien. "Ik ben dus wel tevreden."

Richting de lastige sprint heuvelop in Limoges had Groenewegen weinig hoop op een goede klassering. "Ik had niet heel goede benen. Maar Sep Vanmarcke riep dat waarschijnlijk iedereen pijn in zijn benen voelt, dus daar heb ik me maar overheen gezet."

"Aan het einde zaten we nog met vier man ongeveer. Op een gegeven moment kreeg ik ruimte en kon ik vierde worden, dat maakt nog veel goed. Eigen schuld, dan had ik maar meer van voren moeten zitten."

Handjes in de lucht

Donderdag mogen de sprinters waarschijnlijk weer aan de bak in Frankrijk. Groenewegen denkt dat hij dan weer serieus mee kan doen om het podium. "Ik was in de sprint toch wel heel sterk, dus dat belooft wat voor de volgende rit."

"Morgen wordt het overleven en dan de dag erop gaan we weer proberen mee te sprinten. Dan hoop ik dat ik met de handjes de lucht in kan. Ik denk dat mijn sprint gewoon heel sterk is en dat het met de ploeg heel goed gaat. Dan kan het zomaar zijn dat je ineens een etappe wint."

Volgens Groenewegen zou dat een mooie beloning zijn voor de maandenlange arbeid die Lotto-Jumbo in de sprinttrein heeft gestopt. "Dat het nu zo goed gaat is mooi."

Bekijk hier alle klassementen en etappe-uitslagen

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!