Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Griffioen en Van Koot verliezen dubbelfinale Wimbledon

Griffioen en Van Koot verliezen dubbelfinale Wimbledon

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

LONDEN – Rolstoeltennissters Jiske Griffioen en Aniek van Koot zijn er in Londen niet in geslaagd de dubbeltitel op Wimbledon te veroveren. In een eenzijdige finale verloor het Nederlandse duo met 6-2, 6-2 van Yui Kamiji (Japan) en de Britse Jordanne Whiley.

Deel dit artikel op social media

Voor Kamiji en Whiley is het hun achtste grandslamtitel; de derde op rij op Wimbledon. Griffioen en Van Koot, vier jaar geleden op de Paralympische Spelen goed voor zilver, wonnen hun laatste grandslamtitel op de US Open van vorig jaar. “De wedstrijden tussen ons zijn vaak erg spannen”, zei Griffioen na afloop. “En dit keer ging het eigenlijk sneller dan we gewild hadden. We kwamen niet door hun slagenarsenaal heen.” 

“Zij zijn in het voordeel op gras”, erkende Van Koot. “Ze hebben allebei een lage slicebackhand, die op gras nauwelijks omhoog komt. Met die lage, korte balletjes komen wij niet echt aan tennissen toe, kunnen we geen druk maken en kunnen zij het spelletje spelen dat ze willen. Die zachte sliceballen, daar kom je gewoon niet onder.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiske en Aniek aan!