Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud Marlou van Rhijn op 200 meter tijdens EK Atletiek

Goud Marlou van Rhijn op 200 meter tijdens EK Atletiek

Cheer!

AMSTERDAM – Marlou van Rhijn heeft tijdens de EK Atletiek in Amsterdam de paralympische 200 meter gewonnen. Van Rhijn kwam in haar race, die onderdeel was van de International Para-Athletics Challenge (IPAC), tot een tijd van 25.76 seconden. Daarmee bleef ze in het Olympisch Stadion nipt boven haar eigen wereldrecord.

Deel dit artikel op social media

De mondiale toptijd van de ‘Blade Babe’ staat op 25.64 seconden. Achter Van Rhijn ging het zilver naar Amélie le Fur (Frankrijk), brons was voor de Duitse Irmgard Bensusan. Een bijrol in de finale was er voor Fleur Jong (6e), Marlène van Gansewinkel (7e) en Iris Pruysen (8e).

De meest opvallende prestatie in het Olympisch Stadion kwam op naam van verspringer Ronald Hertog. Hij sprong in zijn laatste poging een nieuw Nederlands record van 7.57 meter. De titel ging echter naar de Duitse wereldkampioen Markus Rehm, die als enige over de acht meter sprong (8.03 meter). Brons was voor de Fransman Jean-Baptiste Alaize.

Acht medailles

In totaal veroverden de Nederlandse atleten acht medailles tijdens de IPAC. Naast Van Rhijn was er ook voor wheelster Desiree Vranken goud; op de 100 meter. Amy Siemons werd op die afstand tweede. Ook Jelmar Bos (100 meter) en wheeler Kenny van Weeghel (800 meter) pakten zilver. Wheelers Stefan Rusch (100 meter) en Margriet van den Broek (1.500 meter) waren goed voor brons.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!