Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafettemannen naar EK-finale 4x100 meter

Estafettemannen naar EK-finale 4x100 meter

RoadToRio

Cheer!

Giovanni Codrington, Churandy Martina, Patrick van Luijk en Dimitri Juliet hebben Nederland bij de Europese atletiekkampioenschappen in Amsterdam aan een finaleplaats geholpen op de 4x100 meter. Het Nederlandse kwartet liep in de series naar de tweede plaats in 38,78 seconden. Dat was voldoende voor de eindstrijd. Polen was sneller (38,64).

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse ploeg liep niet in de sterkste samenstelling. Oranje kon in de series niet beschikken over Hensley Paulina en Solomon Bockarie. De twee sprinters kwamen de afgelopen dagen veel in actie en kampen met lichte blessures.

De Oranje-formatie is nog niet zeker van de Olympische Spelen. Daarvoor is de stand op de wereldranglijst - waarbij het gemiddelde wordt genomen van de twee beste prestaties in de kwalificatieperiode - komende week beslissend. De Nederlandse ploeg staat er op deze lijst goed voor.

De finale van de 4x100 meter is zondag aan het einde van de middag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Churandy en Giovanni aan!