Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin verwacht ook in klimtijdrit goed uit de voeten te kunnen

Dumoulin verwacht ook in klimtijdrit goed uit de voeten te kunnen

Cheer!

Het lastige parcours maakt Tom Dumoulin niet de favoriet voor de klimtijdrit van donderdag in de Tour de France, maar de Limburger denkt dat hij ook in deze chronorace goed voor de dag moet kunnen komen.

Deel dit artikel op social media

"Het is een heel lastige tijdrit, maar ik vind het moeilijk om te zeggen of het parcours te zwaar voor me is", aldus Dumoulin in gesprek met NU.nl. "Ik kan sowieso een goede tijdrit rijden donderdag, maar tussen goed en winnen zit nog wel een groot verschil."

De renner van Giant-Alpecin maakte vorige week woensdag veel indruk door in een tijdrit van 37,5 kilometer te zegevieren met meer dan een minuut verschil op de nummer twee Chris Froome.

Het parcours van die rit tegen de klok was glooiend, terwijl er donderdag in zeventien kilometer tussen Sallanches naar Megève vooral geklommen moet worden. Er zitten echter ook een paar redelijk vlakke kilometers tussen en aan het eind is nog een korte afdaling naar de streep.

"Daarom is het een klimtijdrit die mij ook goed zou moeten liggen", stelt Dumoulin. "Ik zal volle bak gaan, maar ik weet niet precies waar ik op zo'n parcours sta ten opzichte van Froome en die mannen."

"Ik verwacht dat de klassementsrenners nog iets beter zijn dan ik in zo'n tijdrit. Maar ik verwachtte ook niet één minuut sneller te rijden dan Froome in de vorige tijdrit."

Auto

Dumoulin, die van plan is het parcours voor zijn rit twee keer met de auto te rijden, hoefde zich woensdag in de Alpenetappe naar Finhaut-Emosson in ieder geval minder in te spannen dan de renners die voor een goed klassement rijden.

"Ik heb me in de etappe van gisteren gespaard, dat is mijn voordeel op de klassementsrijders", aldus de Nederlands kampioen tijdrijden, die woensdag als 78e over de streep kwam op ruim een halfuur van winnaar Ilnur Zakarin. "We zullen zien wat dat in de tijdrit op zal leveren."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!