Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin stapt af in criterium de Acht van Chaam

Dumoulin stapt af in criterium de Acht van Chaam

RoadToRio

Cheer!

CHAAM - Tom Dumoulin is woensdag na een uur koers afgestapt in het criterium de Acht van Chaam. De Limburger kreeg op de vele klinkertjes van het parcours last van zijn gekwetste pols.

Deel dit artikel op social media

"Achteraf was het toch nog te vroeg'', zei Dumoulin over zijn deelname aan het criterium. "Het gaat niet zo snel als gehoopt. Ik verga niet van de pijn, maar twijfel is genoeg. Geen risico nu.''

Dumoulin ging voortvarend van start in Chaam. Maar na een paar rondjes kreeg hij steeds meer last van zijn pols. Hij besloot een speciaal aangemeten spalk af te doen. "Omdat ik dacht dat ik die klappen wel kon opvangen'', legde hij uit. "Maar op een gegeven moment begon ik toch te twijfelen of ik daar wel goed aan deed. Dan moet je stoppen. Ik ben daar toch wel een beetje teleurgesteld over.''

Dumoulin brak vijf dagen geleden een spaakbeen bij een valpartij in de negentiende etappe van de Tour de France. Hij liet zich maandag in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem een kunststof spalk aanmeten, waarmee hij ondanks zijn blessure kan fietsen.

Risico's

De kanshebber voor een gouden medaille op de olympische tijdrit erkende al voor de start in Chaam dat hij risico's nam door deel te nemen. "De arts was ook niet zo blij. Maar het is alles of niks. Ik kan nu niet rustig twee uurtjes gaan rondpeddelen in Maastricht. En met zestig per uur achter de scooter door het heuvelland rijden is ook niet echt veilig."

Dumoulin vertrekt zaterdag naar Rio de Janeiro, waar op 10 augustus de chronorace op het programma staat. De 25-jarige Nederlander weet nog niet of hij dan ook daadwerkelijk aan de start kan verschijnen. "Meteen nadat ik was gevallen in de Tour wist ik dat het een moeilijk verhaal ging worden en dat is het nog steeds." 

"Ik hoop dat het snel genoeg verbetert. Het is fijn om weer te kunnen fietsen, maar in de komende dagen ga ik het iets gecontroleerder doen. Het was iets te snel om terug te keren in het peloton."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!