Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Discuswerper Cadée stopt na EK in Amsterdam

Discuswerper Cadée stopt na EK in Amsterdam

RoadToRio

Cheer!

AMSTERDAM - Voor discuswerper Erik Cadée zijn de Europese kampioenschappen atletiek volgende week in Amsterdam waarschijnlijk het eindstation van zijn loopbaan.

Deel dit artikel op social media

De 32-jarige Brabander baalt ervan dat de laatste jaren zijn prestaties tegenvallen. "Ik wil met de top mee kunnen doen om fulltime atleet te blijven", liet hij bij Omroep Brabant weten.

Cadée kan zich nog wel kwalificeren voor de Olympische Spelen volgende maand in Rio de Janeiro. Dan moet hij bij de EK minimaal 65 meter werpen. Zijn beste afstand dit seizoen is 63,63 meter. In 2012 wierp hij nog 67,30 meter. Hij kwam dat jaar ook in actie op de Spelen in Londen.

Cadée beseft maar al te goed dat hij al enkele jaren zijn topniveau van weleer niet meer haalt.

"Het gaat niet alleen om die getallen. Het komt ook tot uiting tijdens de training. Daar merk ik dat ik veel minder ben dan ik destijds was. Je zit zo ver af van wat je ooit hebt gekund, dat is best frustrerend."

Het EK atletiek start woensdag 6 juli in het Olympisch Stadion en duurt tot en met 10 juli.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Erik aan!