Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Clement emotioneel na mislopen unieke ritzege op Ventoux

Clement emotioneel na mislopen unieke ritzege op Ventoux

RoadToRio

Cheer!

BEDOIN - Stef Clement dacht donderdag lang dat hij op de Mont Ventoux het hoogtepunt uit zijn carrière kon gaan meemaken, maar de 33-jarige Brabander kwam uiteindelijk niet verder dan een vierde plaats in de twaalfde etappe van de Tour de France.

Deel dit artikel op social media

"Het is één keer in je leven dat je de kans krijgt om op de Ventoux te winnen", snikte een emotionele Clement vlak na de finish van de rit. "Een vierde plaats is mooi, maar in deze groep had ik kunnen winnen."

De wegkapitein van IAM Cycling zat in een kopgroep van dertien met goede renners als de latere winnaar Thomas de Gendt, Serge Pauwels en Daniel Navarro, maar geen superklimmers.

"Ik heb tijdens de etappe echt aan winnen gedacht. Deze jongens moet ik normaal gesproken op klimmen als deze kunnen hebben."

Clement begon echter in zijn eigen tempo aan de Mont Ventoux waardoor De Gendt, Pauwels en Navarro een seconde of twintig bij hem wegreden en die achterstand kreeg hij in de ingekorte beklimming van de 'Kale Berg' niet meer dicht.

"Dit is mijn zesde Tour, ik heb bijna honderd etappes gereden en dit was de eerste keer dat ik echt voor de overwinning kon rijden. Als ik dan de hele klim op vijftien seconden van de voorsten rijd en weet wat ik de afgelopen dagen heb gedaan, dan kan ik nu nog niet echt blij zijn met een vierde plaats."

Inspanningen

Clement doelde daarmee op zijn inspanningen in de rit van dinsdag, toen hij eerst zonder succes probeerde mee te zitten in de ontsnapping en vervolgens zonder succes probeerde de vluchters terug te halen.

"Ik denk dat ik vandaag ook een beetje de prijs betaal voor dinsdag. De Gendt is natuurlijk een supersterke renner en we zullen nooit weten of ik had kunnen winnen, maar het gevoel is nu heel zuur dat ik twee dagen geleden zoveel energie heb verspeeld."

"Als je een Touretappe wint, dan is je carrière geslaagd. Nu heb ik wel een mooie dag gehad, maar aan het einde heb ik niks, dus dat is wel een beetje kut."

Bekijk alle Tourklassementen

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!