Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brazilië een maatje te groot voor volleybaldames

Brazilië een maatje te groot voor volleybaldames

RoadToRio

Cheer!

In de halve finale van de World Grand Prix hebben de Nederlandse volleybalsters met 0-3 verloren van Brazilië. In Bangkok bleek de huidig Olympisch kampioen een maatje te groot voor Oranje. Er slopen veel onnodige fouten in het spel van de Oranje dames en daar profiteerde Brazilië, dat zelf bijna foutloos speelde, optimaal van.

Deel dit artikel op social media

Tijdens het inspelen kreeg Oranje captain Maret Balkestein-Grothues last van haar knie. Bondscoach Giovanni Guidetti moest meteen zijn eerste wissel gebruiken, want het opstellingsbriefje was al ingeleverd. Judith Pietersen verving haar als passer/loper en verder begon Anne Buijs als passer/loper, Robin de Kruijff en Quinta Steenbergen op midden, Lonneke Sloetjes als diagonaal, spelverdeelster Laura Dijkema en libero Kirsten Knip.

In de eerste set nam Brazilië na een knappe verdedigende actie een 6-8 voorsprong en die marge van twee punten hield de regerend Olympisch kampioen vast. Myrthe Schoot kwam bij een stand van 13-15 in het veld voor Buijs om Oranje verdedigend te versterken. Maar Brazilië legde het tempo even wat hoger en kwam met uitblinker Thaisa op 16-20. Na twee aanvalsfouten van Sloetjes ging de eerste set met 18-25 verloren.

Veel onnodige fouten bij Oranje zorgden voor een slechte start van de tweede set. De Oranje dames wisten de side-out niet af te maken en kwamen op een 2-8 achterstand. Guidetti besloot Celeste Plak in het veld te brengen voor Buijs. Maar Brazilië bleef heel sterk spelen en maakte zelf amper fouten. Sheila en Fabiana waren flink op dreef en de Olympisch kampioen nam een comfortabele voorsprong van 12-18. Ook de time-outs van Guidetti, waarin hij vooral de vooraf afgesproken tactiek herhaalde, hielpen niet. Het werd 16-25.

Nederland startte goed in de derde set en wam op 6-2, de Braziliaanse bondscoach nam een time-out. De Oranje dames bleven scherp spelen en vochten hard voor elk punt. Met een harde aanval zorgde Buijs voor de stand van 18-15. Maar de Brazilianen bleven ook bij een achterstand kalm en kwamen langzaam dichterbij en in de slotfase van de set sloegen ze toe. Oranje kreeg kansen in de rally, maar maakte ze niet af. Brazilië toonde aan efficiënter te zijn en kwam op 22-24 en daarmee het eerste matchpoint. Die werkte Plak nog weg, maar daarna was het afgelopen: 23-25.

Brazilië bleek vandaag te sterk voor Oranje. Morgen rest voor de Nederlandse volleybaldames om 10.00 uur de strijd om het brons. Ze spelen daarin tegen de verliezer van de andere have finale van de World Grand Prix, die vanmiddag tussen Amerika en Rusland gaat.  

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Manon, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!