Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Braun voorin op tienkamp, bijrol Sintnicolaas

Braun voorin op tienkamp, bijrol Sintnicolaas

RoadToRio

Cheer!

Pieter Braun is bij de EK atletiek bezig aan een goede tienkamp. Na vijf onderdelen staat de 23-jarige meerkamper op de zesde plaats in het tussenklassement met 4092 punten. Eelco Sintnicolaas stelde teleur op de eerste dag en staat zeventiende met een score van 3915.

Deel dit artikel op social media

Sintnicolaas en Braun liepen samen in de serie van de 400 meter, het onderdeel waarmee de eerste dag werd afgesloten. Braun finishte als derde in een tijd van 49,78, Sintnicolaas kwam als vijfde over de streep na 50,41.

Braun, die vorig jaar de Europese titel bij de EK-23 veroverde, deed het vooral goed bij het ver- en hoogspringen. Hij leverde met respectievelijk 7,40 meter en 2,01 meter zijn beste prestaties van het seizoen.

"Het was flink vechten vandaag", reageerde Braun na de eerste dag. "Het was zwoegen, zeker die afsluitende 400 meter. Dat ging niet meer soepel, mijn versnelling ontbrak volledig."

Met zijn zesde plaats in het tussenklassement maakt Braun op de slotdag nog kans op een hoge eindnotering. "Als ik foutloos blijf, komt er vast iets moois uit."

Polsstokhoogspringer Menno Vloon heeft zijn debuut op de EK atletiek niet kunnen verzilveren met een plaats in de finale. Voor een plaats in de finale had de 22-jarige atleet in de buurt van de 5,65 meter moeten komen, maar hij bleef in de kwalificatie op een hoogte van 5,35 meter steken. 

De wind maakt de kwalificatie tot een lastige opdracht en op 5,50 ging het drie keer mis voor Vloon.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Pieter en Eelco aan!