Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boekelman en Samuel gekwalificeerd voor Rio 2016

Boekelman en Samuel gekwalificeerd voor Rio 2016

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - De atletes Melissa Boekelman en Jamile Samuel hebben voldaan aan de kwalificatie-eis voor deelname aan de Olympische Spelen van Rio 2016. Solomon Bockarie, al gekwalificeerd voor de 200 meter, voldeed nu ook aan de eis voor de 100 meter. De drie atleten komen daarmee in aanmerking om te worden uitgezonden naar Rio 2016. 

Deel dit artikel op social media

Kogelstootster Melissa Boekelman kwam op 9 juli jl in het Belgische Burgt tot een afstand van 18.36 meter, 21 centimeter verder dan de OS-limiet van 18.15 meter.

Jamile Samuel sprintte tijdens de EK in Amsterdam op 9 juli jl op de 200 meter naar en tijd van 22,86, waar als eis voor Rio een tijd van 22,90 geldt.

Solomon Bockarie kwam op de EK in Amsterdam op 7 juli tot een tijd van 10,13 op de 200 meter, precies de eis voor deelname aan de Olympische Spelen van Rio 2016.

Op basis van deze prestaties heeft de Atletiekunie de drie atleten voorgedragen voor kwalificatie. NOC*NSF heeft de voordracht gehonoreerd.

Wanneer is definitieve deelname en uitzending is een feit?
Na afloop van de kwalificatieperiode en, voor zover van toepassing, nadat de interne selectieprocedure is afgerond, doet de bond een voordracht voor uitzending. Deze voordracht voor uitzending kan pas door NOC*NSF in behandeling worden genomen nadat de toewijzing van quotumplaatsen door de internationale federatie heeft plaatsgevonden. Als de voordracht voor uitzending gehonoreerd is, is de sporter verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Solomon, Melissa en Jamile aan!