Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bockarie maakt indruk, Paulina berekenend door

Bockarie maakt indruk, Paulina berekenend door

Cheer!

Hensley Paulina en Solomon Bockarie hebben zich bij de EK atletiek geplaatst voor de halve finales van de 200 meter. 

Deel dit artikel op social media

Bockarie liep op indrukwekkende wijze naar de zege in de derde serie en eindigde in een knappe 20,55 seconden. Dat was de gedeelde snelste tijd in de voorronde.

Paulina liep een gecontroleerde race, maar moest op het rechte stuk toch nog aanzetten om bij de beste drie van zijn serie te eindigen. Dat lukte niet, Paulina werd vierde, maar zijn tijd (21,04 seconden) was goed genoeg voor de volgende ronde.

De Brit Zharnel Hughes, vorig jaar nog vijfde in de finale van de WK in Peking, werd verrassend uitgeschakeld in de series.

De halve finales en de finale van de 200 meter zijn vrijdagavond. Daarin worden Bockarie en Paulina vergezeld door Churandy Martina, die op basis van zijn beste seizoenstijd rechtstreeks geplaatst is voor de halve finales.

Om 18.00 uur lopen Martina, Bockarie en Paulina ook in de halve finales van de 100 meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Solomon en Hensley aan!