Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens onderuit tegen Golubic in finale Gstaad

Bertens onderuit tegen Golubic in finale Gstaad

RoadToRio

Cheer!

GSTAAD - Kiki Bertens is er zondag niet in geslaagd om het WTA-toernooi van Gstaad op haar naam te schrijven. De 24-jarige Wateringse ging in de finale met 6-4, 3-6 en 4-6 onderuit tegen de Zwitserse thuisfavoriete Viktorija Golubic.

Deel dit artikel op social media

De partij nam exact twee uur in beslag. Bertens stond voor de tweede keer dit jaar in de eindstrijd van een toernooi uit de WTA Tour. Eind mei veroverde de Nederlandse in Neurenberg haar tweede titel, na haar primeur in 2012 in het Marokkaanse Fès.

Bertens reikte dit jaar ook tot de halve finales van Roland Garros en de derde ronde van Wimbledon. Golubic won voor het eerst een WTA-toernooi.

Door haar goede prestaties in Zwitserland stijgt Bertens maandag van de 26e naar de 21e positie op de wereldranglijst.

De wedstrijd tussen Bertens en Golubic ging in de eerste set lange tijd gelijk op. Bij 3-3 moest de Nederlandse voor de eerste keer haar service inleveren. Bertens herstelde zich echter knap en pakte met een dubbele break op overtuigende wijze het eerste bedrijf.

In de tweede set ging Golubic, de huidige nummer 105 van de wereld, wat agressiever spelen en daar had Bertens, die net als gedurende de eindfase op Roland Garros met een ingepakte kuit speelde, de nodige moeite mee. Ze verloor vier keer haar opslagbeurt en zodoende de set met 6-3.

Bertens opende de beslissende derde set gelijk met een break, maar wist die in de tweede game niet te verzilveren. Ze serveerde zich bij een 4-3 achterstand nog wel knap uit de problemen, maar kon niet voorkomen dat Golubic bij 5-4 met de zege aan de haal ging door haar eerste matchpoint te benutten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!