Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Beachvolleyballers in achtste finale Porec Major

Beachvolleyballers in achtste finale Porec Major

RoadToRio

Cheer!

POREC - De twee mannenteams van Beachvolleybal Team Nederland staan morgen in de achtste finale van de Porec Major. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst wonnen in de tussenronde van het toptoernooi in Kroatië met 2-0 van Oostenrijk. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen streden ook om een plek in de achtste finale, ze wonnen met 2-1 van Brazilië.

Deel dit artikel op social media

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst wonnen gisteren de eerste twee wedstrijden in hun poule, maar in de strijd om de poulewinst moesten ze vandaag hun meerdere erkennen in het Canadese duo Saxton/Schalk. De Oranje mannen wonnen de eerste set nog met 23-21, daarna werd het 18-21 en 13-15. Nummerdor en Varenhorst werden tweede in hun poule en gingen naar de tussenronde.

Daarin stonden de Oranje mannen tegenover het Oostenrijkse team Huber/Seidl. De strijd om een ticket voor de achtste finale van de Porec Major werd overtuigend gewonnen door Nummerdor en Varenhorst: 21-15 en 21-17. In de achtste finale treffen ze morgen om 14.00 uur de Brazilianen Pedro Solberg en Evandro.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen moesten vandaag flink aan de bak. In hun derde poulewedstrijd speelden ze een spannende partij tegen het Oostenrijkse topteam Doppler/Horst. Op de cruciale momenten sloegen de Oostenrijkers toe en wonnen ze met 19-21 en 25-27. De Oranje mannen eindigden als derde in hun poule en gingen naar de tussenronde.

Weer speelden Brouwer en Meeuwsen een spannende driesetter. De Brazilianen Álvaro Filho en Vitor Felipe wonnen een gelijkopgaande eerste set uiteindelijk met 22-24. Maar in de tweede set lieten de Oranje mannen hun powervolleybal weer zien en daar had Brazilië geen antwoord op: 21-10. Ook in de derde set legde de Nederlanders de druk bij de tegenstander door goed te serveren en een sterk blok neer te zetten.

De winst werd met 15-10 gepakt en daarmee ook een plek in de achtste finale. Een prachtig affiche voor morgen om 14.00 uur in Porec, de Braziliaanse wereldkampioenen Alison en Bruno, die als eerste geplaatst zijn, tegen de nummer twee van de plaatsingslijst, Brouwer en Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Reinder, Christiaan, Alexander en Robert aan!