Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Badmintonsters treffen favorieten op Spelen

Badmintonsters treffen favorieten op Spelen

RoadToRio

Cheer!

NIEUWEGEIN - Badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens zijn op het Olympisch toernooi in Rio de Janeiro ingedeeld bij de nummers 1 van de plaatsingslijst, het Japanse duo Matsutomo/Takahashi. Dat bleek dinsdag bij de loting voor de poulefase van het Olympisch badmintontoernooi. Het Nederlandse koppel is als elfde geplaatst. De nummers 1 en 2 van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales.

Nederland is in Rio vertegenwoordigd in het vrouwendubbel met Eefje Muskens/ Selena Piek en in het gemengddubbel met Jacco Arends/Selena Piek. Het toernooi zal plaatsvinden van donderdag 11 tot en met zaterdag 20 augustus 2016.

De loting heeft het volgende resultaat opgeleverd:

Vrouwendubbel, Groep A

  1. Eefje Muskens/ Selena Piek (wereldranglijst 11)
  2. Misaki Matsutomo/ Ayaka Takahashi ( Japan, wereldranglijst 1)
  3. Puttita Supajirakul/ Sapsiree Taerattanachai (Thailand, wereldranglijst 17)
  4. Jwala Gutta/ Ashwini Ponnappa (India, wereldranglijst 21)

Gemengddubbel, Groep D

  1. Jacco Arends/ Selena Piek (wereldranglijst 17)
  2. Ko Sung Hyun/ Kim Ha Na (wereldranglijst 2)
  3. Ayane Kurihara/ Kenta Kazuno (Japan, wereldranglijst 15)
  4. Phillip Chew/ Jamie Subandhi (Verenigde Staten, wereldranglijst 27)
Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eefje, Selena en Jacco aan!