Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zes rolstoeltennissers gekwalificeerd voor Paralympische Spelen

Zes rolstoeltennissers gekwalificeerd voor Paralympische Spelen

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – Zes rolstoeltennissers zijn gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen. NOC*NSF heeft de voordracht van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) gehonoreerd.

Deel dit artikel op social media

Bij de vrouwen wordt Paralympic TeamNL in Rio vertegenwoordigd door Jiske Griffioen, Aniek van Koot, Marjolein Buis en Diede de Groot. Bij de mannen komen Maikel Scheffers en Tom Egberink in actie. Allen spelen zowel het enkel- als het dubbelspel. Het zestal dankt de kwalificatie en uitzending aan hun plek op de wereldranglijst.

Voor Jiske Griffioen, de huidige nummer één van de wereld, worden ‘Rio 2016’ haar vijfde Spelen. Tijdens de Spelen in Londen won de in Amsterdam woonachtige Griffioen brons in het enkelspel en zilver in de dubbel (met Aniek van Koot). Van Koot maakt zich op voor haar tweede Spelen: de Dinxperlose won in Londen naast zilver in de dubbel, ook zilver in het enkelspel. Marjolein Buis uit Beuningen gaat eveneens naar haar tweede Spelen. Zij strandde in 2012 in de kwartfinale van het enkelspel, maar won samen met Esther Vergeer goud in de dubbel.

Maikel Scheffers boekte zijn grootste Paralympische succes op de Spelen van 2008 in Peking, waar hij in het enkelspel brons won. Vier jaar later, in Londen, kwam de in Dorst woonachtige Scheffers niet verder dan een vierde plaats. Voor Tom Egberink uit Dalen worden Rio zijn tweede Spelen. De 19-jarige Diede de Groot (uit Oudewater) gaat in september haar Paralympisch debuut maken.

Het rolstoeltennistoernooi van de Paralympische Spelen in Rio duurt van 9 tot en met 16 september.

Bekijk hier wie er tot nu toe namens Nederland zijn gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiske, Aniek, Marjolein, Diede , Maikel en Tom aan!