Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wegwielrenners voor Olympische Spelen Rio bekend

Wegwielrenners voor Olympische Spelen Rio bekend

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – De wielrenunie KNWU heeft acht wegwielrenners voorgedragen voor kwalificatie en uitzending naar de Olympische Spelen. NOC*NSF heeft de voordracht gehonoreerd.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse mannen bezetten per 31 december 2015 de zevende plaats op de UCI Final Ranking by Nation en mogen op basis daarvan vier renners afvaardigen. Tom Dumoulin, Wout Poels, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema gaan in Rio de Janeiro van start op de wegwedstrijd, Dumoulin en Poels rijden ook de tijdrit.

De vrouwen voerden per 31 mei 2016 de UCI Final Ranking by Nation aan en mogen derhalve vier startplaatsen verdelen. Op de olympische wegwedstrijd gaan Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos van start, Van der Breggen en Van Dijk rijden ook de tijdrit.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Steven, Wout, Bauke, Marianne, Ellen, Annemiek en Anna aan!