Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vos is leiderstrui kwijt in Aviva Women's Tour

Vos is leiderstrui kwijt in Aviva Women's Tour

Cheer!

Marianne Vos heeft vrijdag in de derde etappe van de Aviva Women's Tour in Engeland haar leiderstrui moeten afstaan aan Lizzie Armitstead.

Deel dit artikel op social media

De wereldkampioene uit Groot-Brittannië schreef de heuvelachtige rit over 112 kilometer tussen Ashbourne en Chesterfield op haar naam. Ze versloeg in de sprint haar medevluchters Ashleigh Moolman-Pasio uit Zuid-Afrika en Elisa Longo Borghini uit Italië.

Vos won de sprint van het peloton en eindigde daardoor als vijfde, met een achterstand van 36 seconden op Armitstead. De Nederlandse winnares van 2014 was met een voorsprong van drie seconden als leidster in het algemeen klassement aan de derde etappe begonnen.

Vos zakte vrijdag naar de vijfde plek in de algemene rangschikking. Ze moet nu 27 seconden goedmaken op Armitstead, die voor de Nederlandse ploeg Boels-Dolmans uitkomt.

De Aviva Women's Tour is een vijfdaagse etappekoers die zondag eindigt in Kettering en deel uitmaakt van de nieuwe WorldTour voor vrouwen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!