Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters naar finale World Grand Prix

Volleybalsters naar finale World Grand Prix

RoadToRio

Cheer!

NEVOBO - Het Nederlands vrouwenvolleybalteam heeft zich voor het eerst sinds 2009 geplaatst voor de Final Six van de FIVB World Grand Prix. Dankzij een 3-0 zege op Duitsland in de laatste poulewedstrijd, kan Nederland op de ranglijst niet meer worden achterhaald door achtervolger Servië. De Final Six wordt van 6 t/m 10 juli gespeeld in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Giovanni Guidetti startte in de laatste poulewedstrijd met de volgende basisopstelling: Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Celeste Plak (passer/lopers), Robin de Kruijf en Yvon Beliën (middens) en Debby Pilon-Stam (libero).

Guidetti was maar liefst acht jaar lang bondscoach van Duitsland en onder zijn aanvoering bereikten de oosterburen de Europese top. Na de mislukte Olympische campagne in januari probeert Duitsland onder leiding van coach Felix Koslowski, de voormalig assistent van Guidetti, met een jong team opnieuw iets moois op te bouwen. Gezien de onervarenheid van de Duitse selectie, is het geen verrassing dat Duitsland dit jaar nog geen overwinning wist te boeken in de Grand Prix.

Daar kwam ook tegen Nederland geen verandering in. Oranje had het in de eerste doorgang lastig met Duitsland, maar won de openingsset met 25-23 dankzij een gelukkige service van Plak via de netband.

Vanaf de tweede set was het niveauverschil tussen Nederland en Duitsland groter. Aan de hand van topscorer Sloetjes (20 punten) won Oranje de tweede en derde set zonder een moment daadwerkelijk in de problemen te komen (25-20, 25-22).

Door de 3-0 zege op Duitsland kwalificeerde Nederland zich voor de Final Six in het Thaise Bangkok (6 t/m 10 juli). Servië kan op de ranglijst qua zeges en wedstrijdpunten nog op gelijke hoogte komen met Oranje, maar kan het Nederlandse setquotiënt niet meer verbeteren. In de Final Six treft Nederland gastland Thailand, China, de Verenigde Staten, Rusland en Brazilië. De volleybaldames bereikten voor het laatst de finale van de Grand Prix in 2009. In 2007 schreef Nederland het prestigieuze toernooi op haar naam.

Nederland – Duitsland 3-0 (25-23, 25-20, 25-22)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Manon, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!