Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters liggen op koers richting Final Six

Volleybalsters liggen op koers richting Final Six

Cheer!

Het Nederlands damesvolleybalteam heeft in de FIVB World Grand Prix vanavond gewonnen van Thailand. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti speelde na de overwinning van gisteren op Italië, ook vandaag in Bari weer een goede wedstrijd en won met 3-0. Dankzij de twee overwinningen,ligt Nederland op koers richting de Final Six.

Deel dit artikel op social media

Na de overwinning op Italië van gisteren, besloot bondscoach Guidetti met dezelfde zeven speelsters te starten: Yvon Belien en Robin de Kruif op midden, captain Maret Balkenstein-Grothues en Anne Buijs als passer/lopers, spelverdeelster Laura Dijkema, diagonaal Lonneke Sloetjes en libero Myrthe Schoot.

De Nederlandse dames begonnen meteen sterk aan het duel. Door goed te serveren en steeds een hoog blok neer te zetten, maakten ze het Thailand niet mogelijk om in het spel te komen. Oranje nam een voorsprong van 15-9 en bleef goed de druk bij Thailand leggen. Dankzij een blok van Dijkema kwam het eerste setpoint op het scorebord: 24-18. Met een killblok maakte Belien de set af: 25-19.

Ook in de tweede set hadden de Oranje dames het spel volledig onder controle. Ze namen weer snel een voorsprong van vijf punten en hielden dat vast. Een spectaculair lange rally vol reddingen aan beide kanten van het veld, werd door Nederland afgemaakt: 14-8. Er slopen daarna wat kleine foutjes in het spel van Oranje, maar dat kon de ploeg van Guidetti zich door de ruime marge ook veroorloven. Weer maakte Belien het laatste punt met een blok: 25-16.

In de derde set begon Thailand feller en nam een 1-4 voorsprong. Maar de Oranje dames bleven rustig hun eigen spel spelen en daarmee kwamen ze langzaam terug en namen de voorsprong over: 12-9. Door wat eigen fouten werd het 16-16. Daarna ging Nederland wat slimmer spelen en sloegen de Oranje dames veel via het Thaise blok. Dat leverde de winst op: 25-21.

Captain Maret Balkenstein-Grothues was na afloop kort maar duidelijk over het speelweekend in Bari. ,,We hebben nog niet het niveau om van Rusland te winnen, maar tegen Italië en Thailand ging het goed. We lopen op schema wat betreft onze koers richting de Final Six.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Manon, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!