Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybaldames verliezen halve finale van China

Volleybaldames verliezen halve finale van China

RoadToRio

Cheer!

De Nederlandse volleybaldames hebben in de halve finale van de Montreux Masters met 3-2 verloren van China. Oranje nam een 2-1 voorsprong in sets maar kon niet voorkomen dat China de stand gelijk bracht door de turbulente vierde set te winnen. De winnaar van de World Cup 2015 eiste vervolgens ook de vijfde set op.

Deel dit artikel op social media

Nederland begon zaterdag opnieuw met Femke Stoltenborg (spelverdeler), Judith Pietersen (diagonaal), Anne Buijs en Celeste Plak (passer/lopers), Yvon Beliën en Robin de Kruijf (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Oranje nam een voorsprong van 2-1 in sets en hoopte in de spannende vierde set de 3-1 zege veilig te stellen. Het einde van de vierde set werd gekenmerkt door een enorme dwaling van de Montenegrijnse scheidsrechter Simonovska. Nadat Buijs een mooi punt binnensloeg vroeg de Chinese coach een video challenge aan. Iedereen in de zaal kon op het grote scherm zien dat de smash van Buijs in was, maar Simonovska weigerde het punt aan Nederland te geven.

Er ontstond zoveel consternatie over deze beslissing dat assistent-coach Giovanni Guidetti zijn team sommeerde het veld te verlaten. Ook de Chinese speelsters stapten even later uit het veld. Pas na ruim tien minuten ging het punt definitief naar Nederland en kon er verder worden gespeeld.

Oranje was niet geholpen door het arbitrale geblunder en verloor de set met 20-25. Ook in de vijfde set konden de volleybaldames geen vuist meer maken. China won de tiebreak met 9-15 en eiste zo de overwinning op.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Manon, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!