Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybaldames naar halve finale Montreux Masters

Volleybaldames naar halve finale Montreux Masters

Cheer!

De Nederlandse volleybaldames hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finales van de Montreux Masters. Oranje won met 3-1 van Servië en eindigde zo als tweede in de poule, achter het ongeslagen Thailand. Zaterdag speelt Nederland tegen China in de halve finale.

Deel dit artikel op social media

Nederland begon vrijdag met Femke Stoltenborg (spelverdeler), Judith Pietersen (diagonaal), Anne Buijs en Celeste Plak (passer/lopers), Yvon Beliën en Robin de Kruijf (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Oranje nam net als donderdag tegen Thailand een 2-0 voorsprong in sets. Mede dankzij de sterke Plak (topscorer met 27 punten) was Nederland in het begin van de wedstrijd duidelijk te sterk voor Servië.

Halverwege de wedstrijd kreeg Nederland het lastiger met Servië. De nummer twee van de World Cup 2015 won de derde set met 25-22 en bracht zo de spanning terug in de wedstrijd. In de bloedstollende eindfase van de vierde set voorkwam Oranje een tiebreak. Het was Buijs die haar verantwoordelijkheid nam en hard 26-24 binnensloeg.

Nederland speelt zaterdag om 21.00 uur de halve finale tegen China. De andere halve finale gaat tussen Thailand en Turkije. Op zondag speelt Nederland om het goud of om het brons tegen een van deze twee landen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Manon, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!