Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybaldames lopen bronzen medaille mis in Montreux

Volleybaldames lopen bronzen medaille mis in Montreux

RoadToRio

Cheer!

Het Nederlands damesteam is er zondagmiddag niet in geslaagd de bronzen medaille te veroveren op de Montreux Masters. Oranje verloor de wedstrijd om het brons met 3-1 van Turkije. Volgend weekend begint Nederland in Rusland aan de World Grand Prix. De vier speelsters die rust kregen in Montreux, Laura Dijkema, Maret Balkestein-Grothues, Lonneke Sloetjes en Debby Pilon-Stam, zijn er dan weer bij.

Deel dit artikel op social media

Nederland begon vandaag in een andere opstelling dan tijdens de voorgaande wedstrijden: Femke Stoltenborg (spelverdeler), Judith Pietersen (diagonaal), Celeste Plak en Anne Buijs (passer/lopers), Quinta Steenbergen en Nicole Koolhaas (middens) en Kirsten Knip (libero).

Oranje begon prima aan de wedstrijd. Via goed verdedigend werk en een sterk blok van Koolhaas liepen de Oranje vrouwen uit naar 13-8. Toch wist Turkije terug te komen in de set door een sterke servicereeks. Na twee passfouten van libero Knip nam coach Gil Ferrer Cutinho een time-out op een stand van 22-21. Daarin zei hij dat er alleen een goede side-out nodig was en die kwam er direct. Met twee harde aanvallen van Plak werd het 24-21 en een ace van Koolhaas zorgde voor 25-21.

In de tweede set ging Turkije sterker serveren en daar had Oranje geen goed antwoord op. Na veel passfouten werd het 2-7 en nam Nederland de eerste time-out. Nederland bleef hard vechten voor elk punt, maar er slopen teveel onnodige fouten in het spel. Turkije profiteerde daar optimaal van en ging steeds sterker blokkeren. De set eindigde in 16-25.

In de derde en vierde set slaagde Nederland er niet meer in het tij te keren. Tessa Polder mocht haar eerste speelminuten maken voor Oranje en ook Celia Diemkoudre, Nicole Oude Luttikhuis en Britt Bongaerts kwamen nog in het veld. Turkije won de derde set met overmacht (15-25) en was ook in de vierde set te sterk (22-25). Nederland eindigt door deze nederlaag als vierde op de Montreux Masters.

Volgende week begint Oranje in het Russische Kalinigrad aan de World Grand Prix.


Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Manon, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!