Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vijfde plek voor Meppelink en Van Iersel op Olsztyn Grand Slam

Vijfde plek voor Meppelink en Van Iersel op Olsztyn Grand Slam

RoadToRio

Cheer!

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn op de Olsztyn Grand Slam in Polen op de vijfde plek geëindigd. De vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland verloren in de kwartfinale met 0-2 van Slowakije en moesten daardoor genoegen nemen met de vijfde plaats. Vorig jaar pakten ze nog het zilver in Olsztyn.

Deel dit artikel op social media

Meppelink en Van Iersel kwamen vandaag twee keer in actie. Als poulewinnaar plaatsten de Oranje vrouwen zich rechtstreeks voor de achtste finale. Daarin stonden ze vanmiddag tegenover het Duitse koppel Bieneck/Großner. Meppelink en Van Iersel speelden een sterke partij en legden met een goede service veel druk bij de Duitsers. Dat leverde Oranje de winst op met 21-17 en 21-17.

In de kwartfinale van de Grand Slam streden Meppelink en Van Iersel vanavond tegen het Slowaakse team Dubovcova/Nestarcova. De Slowaakse vrouwen maakten extreem weinig fouten en wisten het de Oranje dames met hun gevarieerde spel erg moeilijk te maken. Meppelink en Van Iersel verloren de eerste set met 17-21 en in de tweede set was het erg spannend. Slowakije sloeg in de slotfase genadeloos toe en won met 19-21.   

Eerder op de dag werden in de tussenronde Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist uitgeschakeld door het Zwitserse team Betschart/Hüberli: 1-2. Ook voor Rimke Braakman en Jolien Sinnema eindigde het toernooi in Polen in de tussenronde. De Oranje vrouwen kwamen maar net te kort tegen de Canadese speelsters Melissa Humana-Paredes/Taylor Pischke: 19-21 en 19-21. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!