Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vijfde plek voor Meppelink en Van Iersel op EK beachvolleybal

Vijfde plek voor Meppelink en Van Iersel op EK beachvolleybal

RoadToRio

Cheer!

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn op het EK beachvolleybal in Biel op de vijfde plaats geëindigd. De Oranje vrouwen verloren in de kwartfinale met 0-2 van het Tsjechische team Slukova/Hermannova. ,,Als je zo veel fout serveert, dan kan je niet winnen van dit goede team,” zo blikte Meppelink eerlijk terug.

Deel dit artikel op social media

In de eerste set werd al snel duidelijk dat het een spannende partij ging worden, het ging erg gelijk op. Via twee aces van Hermannova kwam Tsjechië op een 13-15 voorsprong, daarna kwam Oranje weer langszij. Van Iersel serveerde in het net (17-17) en de Tsjechen scoorden slim via het blok van Meppelink. Meppelink en Van Iersel kregen kansen, maar de aanval miste power. Meppelink sloeg een bal ver uit en daarmee werd het 17-20. Een blok op de aanval van Meppelink bepaalde de setstand op 17-21.

Het begin van de tweede set was erg goed. Meppelink en Van Iersel speelden met meer overtuiging in de side-out en kwamen op een 11-8 voorsprong. Maar Oranje maakte daarna veel onnodige fouten en Tsjechië wist de kansen in de rally wel te benutten en liep uit naar 11-16. Dat verschil wist Nederland niet meer goed te maken. Een slechte pass zorgde voor het einde van de wedstrijd: 16-21. Meppelink en Van Iersel eindigden daardoor op de vijfde plek op het EK in Zwitserland.  

Zowel in de eerste als in de tweede set maakten de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland te veel servicefouten. Daar was Meppelink het mee eens. ,,Dat we amper servicedruk creëerden, is flink balen. Dat was juist waar we aan wilden werken deze week. Daarom bleef Marleen ook gewoon haar sprongservice doen. Maar door de vele fouten werd het meer een strijd tegen onszelf. Daar profiteerden de Tsjechen van. We kwamen zelf niet echt in ons spel en Tsjechië heeft verdiend gewonnen.”  

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Madelein en Marleen aan!