Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen vierde in GP Canada, Hamilton wint opnieuw

Verstappen vierde in GP Canada, Hamilton wint opnieuw

Cheer!

MONTREAL - Max Verstappen is zondag net naast het podium geëindigd tijdens de Grand Prix van Canada. De Nederlander van Red Bull Racing pakte de vierde plaats.

Deel dit artikel op social media

Lewis Hamilton was voor de vijfde keer in zijn loopbaan de sterkste in Montreal. De Britse wereldkampioen van Mercedes bleef Sebastian Vettel in de Ferrari ruim zeven seconden voor. Hamilton won voor de tweede keer op rij en is nu serieus begonnen aan een inhaalrace op zijn teamgenoot en WK-leider Nico Rosberg, die vijfde werd.

Valtteri Bottas pakte de eerste podiumplaats voor Williams dit seizoen. De Fin besloot de race als derde, voor Verstappen.

De 18-jarige Limburger was in de slotfase van de wedstrijd in gevecht met Rosberg. De Duitser van Mercedes ging Verstappen aan het einde van de race wel even voorbij, maar spinde toen en viel weer terug.

Verstappen begon als vijfde aan de race en eindigde voor de tweede keer sinds de drie races dat hij bij Red Bull Racing rijdt voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër finishte als zevende, achter Kimi Raikkonen in de Ferrari.

Goede start Vettel

Vettel kende een uitstekende start in Montreal en schoot direct de op de eerste startrij begonnen Mercedessen voorbij. Die raakten elkaar bovendien in de eerste bocht, waardoor Rosberg flink terugviel. 

Verstappen vertrok ondertussen ook uitstekend en nam direct zijn teammaat Ricciardo te grazen en passeerde ook Rosberg. De Nederlander ging daarom als derde de tweede ronde in.

Even had Verstappen moeite om zijn tempo te vinden, waardoor Ricciardo aandrong. Maar na een waarschuwing over de teamradio voerde hij het tempo op. 

Virtual Safetycar

Door een uitvalbeurt van Jenson Button in de McLaren werd er een Virtual Safetycar-situatie afgekondigd, die Vettel benutte om zijn eerst stop te maken. Ook Raikkonen ging naar binnen, waarmee Ferrari op een 2-stop strategie zat. 

Hamilton zat op een 1-stopper en kwam pas veel later naar binnen. Dat bleek de betere keuze, want nadat Vettel later in de race zijn tweede stop maakte kon hij de Brit van Mercedes niet meer bijhalen. De zege van Hamilton was daarmee beklonken. 

Beste papieren

De strijd om de derde plaats was eveneens spannend: Verstappen leek even de beste papieren te hebben, maar zijn 2-stop strategie bleek uiteindelijk langzamer dan de 1-stopper van Bottas. De Fin passeerde Verstappen toen die voor de tweede keer binnenstond en was niet meer bij te halen.

Rosberg kende een slecht begin van de race na zijn aanvaring met Hamilton, maar vocht zicht nog aardig terug. De Duitser was in ieder geval te snel voor Ricciardo en Raikkonen, maar moest door een leeglopende achterband een tweede stop maken. 

Toen hij met verse banden weer naar buiten kwam werkte de WK-leider zich snel op naar de vijfde plaats. Verstappen bleek daar echter een te groot obstakel. 

Spin

Eén ronden voor het einde was de Mercedes-coureur de Red Bull voorbij, maar Rosberg wilde daarbij te veel en verslikte zich in het aanremmen van de laatste chicane. De Mercedes spinde van de baan en Verstappen nam de vierde plaats weer over. Rosberg wist nog net Raikkonen voor te blijven voor de vijfde plaats. 

Hamilton is Rosberg nu tot op negen punten genaderd, 107 voor de Brit om 116 voor de Duitser. Verstappen staat zesde met 50 punten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!