Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen kwalificeert zich als negende in Baku, Rosberg pakt pole

Verstappen kwalificeert zich als negende in Baku, Rosberg pakt pole

Cheer!

Max Verstappen heeft zaterdag de negende tijd gereden tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Europa. Nico Rosberg pakte pole position in Baku.

Deel dit artikel op social media

Verstappen kwalificeerde zich in de hoofdstad van Azerbeidzjan eenvoudig voor het laatste deel van de kwalificatie. In Q3 kwam de 18-jarige coureur van Red Bull Racing vlak voor het einde van de sessie tot een tijd van 1.45,570, goed voor de negende plaats.

Rosberg reed onbedreigd naar pole position. De WK-leider zette een tijd van 1.42,758 neer en kwam de laatste minuten van de kwalificatie zelfs niet meer de baan op. 

Sergio Perez klokte verrassend de tweede tijd, maar de Mexicaan wordt vijf plaatsen teruggezet op de grid omdat hij voorafgaand aan de kwalificatie van versnellingsbak wisselde. Daardoor start Daniel Ricciardo zondag als tweede. De teamgenoot van Verstappen kwam tot een tijd van 1.43,966.

Ook Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Felipe Massa en Daniil Kvyat profiteren van de straf van Perez. Valtteri Bottas liet de achtste tijd noteren. De Fin blokte Verstappen tijdens zijn eerste poging om een snelle tijd neer te zetten in Q3 en ook in de laatste ronde had de Nederlander last van de coureur van Williams.

Hamilton

De laatste kwalificatiesessie kende enig oponthoud omdat Lewis Hamilton twee minuten voor het einde van Q3 uitviel. De Britse wereldkampioen stuurde te vroeg in en daardoor brak zijn stuurstang. Hij had nog geen snelle tijd neergezet en start daarom zondag als tiende.

Hamilton was niet de enige die zichtbaar moeite had met het stratencircuit. Meerdere coureurs verremden zich.

Primeur

De Grand Prix van Europa wordt voor het eerst sinds drie jaar weer gehouden. Waar de race van 2008 tot 2012 op het Valencia Street Circuit was, is het dit jaar voor het eerst op het Baku City Circuit in Azerbeidzjan.  

Verstappen staat in de WK-stand op de zesde plaats met 50 punten. Rosberg is de leider met 116 punten.

De race in Baku begint zondag om 15.00 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!