Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen klokt ook in tweede vrije training Canada vierde tijd

Verstappen klokt ook in tweede vrije training Canada vierde tijd

Cheer!

MONTREAL - Max Verstappen heeft vrijdagavond in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada de vierde tijd genoteerd. Eerder op de dag klokte hij tijdens de eerste sessie ook al de vierde tijd.

Deel dit artikel op social media

Tijdens de tweede vrije training kwam de 18-jarige coureur van Red Bull Racing tot een rondetijd van 1.15,156, waarmee hij ongeveer vier tienden sneller was dan eerder op de dag.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton was tijden de tweede vrije training wederom de snelste in 1.14,212, voor Sebastian Vettel van Ferrari (tweede, 1.14,469) en teamgenoot Nico Rosberg (derde, 1.14,738).

Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, kwam in 1.15,168 tot de vijfde tijd op het circuit in Montreal. Verstappen rijdt in Canada met een verbeterde motor. Ricciardo had daar al de beschikking over bij de vorige Grand Prix in Monaco.

De derde vrije training is zaterdag om 16.00 uur, waarna om 19.00 uur de kwalificatie volgt. De race is zondag om 20.00 uur.

Reprimande

Verstappen had na de eerste vrije training een reprimande gekregen. De Limburger hield toen Valtteri Bottas van Williams op. Verstappen nam vlak voor de chicane richting het rechte stuk even gas terug, om een gat te laten vallen zodat hij vrij baan had voor een snelle ronde.

Hij hinderde daarbij echter Bottas, die achter hem juist op volle snelheid was. De Fin uitte daar via de boordradio zijn ongenoegen over.

Na de training moest Verstappen zich melden bij de wedstrijdleiding om uitleg te geven. Hij kreeg zijn eerste waarschuwing van dit seizoen. Bij drie reprimandes moet een coureur tien plekken achteruit in de startopstelling.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!