Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen kijkt uit naar 'lastige' thuisrace voor Red Bull in Oostenrijk

Verstappen kijkt uit naar 'lastige' thuisrace voor Red Bull in Oostenrijk

Cheer!

WENEN - Max Verstappen heeft zin in de volgende twee Grands Prix. De Nederlander doet met Red Bull komend weekend eerst Oostenrijk aan en mag een week later weer racen op zijn geliefde Silverstone.

Deel dit artikel op social media

Voor het Oostenrijkse team voelt de Red Bull Ring een beetje als thuiskomen, zegt de 18-jarige coureur dinsdag voor de camera van Red Bull Media. "Maar ook voor mijzelf, want er komen heel wat Nederlanders op af."

"Het is ook gewoon een fijn circuit om op te rijden. Het is een uitdagende baan, ook al zijn er niet veel bochten. Het wordt natuurlijk wel lastig voor ons met de lange rechte stukken, maar we gaan er het beste van maken. Ik kijk er dus zeker weer naar uit."

Verstappen verheugt zich echter nog meer op de Grand Prix van Groot-Brittannië. "Die is heel bijzonder, want daar zijn heel erg veel fans. En het circuit is ook speciaal, want het is net als Spa-Francorchamps heel traditioneel."

"Er wordt veel van je verlangd met de snelle bochten en het wordt met elke ronde mooier. Ik heb er dus absoluut zin in, want voor een coureur is het een van de beste banen ter wereld."

"Mijn mooiste herinnering aan Silverstone was in de Formule 3. Ik eindigde daar voor het eerst op het podium. De weersomstandigheden zijn er wel altijd listig; het kan er winderig zijn, regenen en ook weer snel opdrogen, maar dat maakt het ook een spannende race."

Ervaring

Verstappen heeft het idee dat hij dit jaar serieus profiteert van de meters die hij eerst bij satellietteam Toro Rosso en daarna bij Red Bull heeft gemaakt. "Het verschil met vorig seizoen jaar is duidelijk de ervaring."

De Nederlander debuteerde half mei bij Red Bull met winst in de Grand Prix van Spanje. "Dat was tot nu toe mijn hoogtepunt. Dat was echt een geweldig weekend en hopelijk zullen er nog veel meer volgen."

"Het gaat tot nu toe eigenlijk best goed. Ik heb natuurlijk m'n eerste race gewonnen, maar ook daarna lieten we zien tot veel in staat te zijn en scoorden we nog wat knappe punten. Dus het gaat zeker de goede kant op."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!