Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen achtste bij Grand Prix Europa, zege voor Rosberg

Verstappen achtste bij Grand Prix Europa, zege voor Rosberg

Cheer!

Max Verstappen is zondag als achtste geëindigd bij de Grand Prix van Europa in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku. De zege ging naar Nico Rosberg.

Deel dit artikel op social media

Met zijn achtste plaats pakte de 18-jarige Verstappen vier punten in de WK stand, waardoor hij met 54 punten zesde blijft. Winnaar Rosberg verstevigde zijn koppossitie in de strijd om de wereldtitel. Zijn concurrent en Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton werd vijfde.

De tweede plaats was voor Sebastian Vettel (Ferrari), Sergio Perez (Force India) finishte als derde en Kimi Raikkonen (Ferrari) werd vierde.

Het was de vijfde zege van de 30-jarige Rosberg dit seizoen, maar de vorige twee Grands Prix won Hamilton. Over twee weken staat in Oostenrijk de volgende race op het programma.

Pole position

De Grand Prix van Europa werd voor het eerst in vier jaar weer verreden. Waar de race van 2008 tot 2012 op het Valencia Street Circuit was, was het dit jaar voor het eerst op het Baku City Circuit. Na zijn slechte kwalificatie op zondag ging Verstappen als negende van start in de Azerbeidzjaanse hoofdstad.

Hamilton moest als tiende beginnen, terwijl Rosberg op pole position stond. De Duitser behield de eerste plaats bij de start en gaf die in de hele race niet meer uit handen.

Grote winnaar van de dag was naast was Rosberg de Mexicaan Perez, die voor de tweede keer dit seizoen op het podium stond nadat hij als zevende gestart was.

Verstappen had het in de beginfase bijzonder moeilijk en reed vijf rondes voor het einde nog op de tiende plaats. In de laatste rondes maakte de Nederlander alsnog indruk met twee fraaie inhaalacties. Hij ging de Braziliaan Felipe Massa (Williams) en de Duitser Nico Hülkenberg (Force India) voorbij en verzekerde zich zo van de achtste plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!