Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verspringer Gaisah toch naar EK atletiek

Verspringer Gaisah toch naar EK atletiek

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Ignisious Gaisah komt toch in actie op de EK atletiek in Amsterdam. De Atletiekunie heeft de verspringer toegevoegd aan de selectie. Gaisah kwam afgelopen donderdag bij wedstrijden in Madrid tot 8,00 meter en dat was vijf centimeter boven de limiet. De ploeg was aanvankelijk al samengesteld, want het laatste kwalificatiemoment was de NK vorig weekend.

Deel dit artikel op social media

De geboren Ghanees heeft nog niet voldaan aan de kwalificatie-eis voor de Spelen van Rio de Janeiro. Die staat op 8,15 meter. 

Van Leuveren en Boons ook op EK
Eerder voegde de Atletiekunie al Nicky van Leuveren (400 meter) en Eefje Boons (100 meter horden) toe aan de Nederlandse ploeg. Ze hadden niet voldaan aan de limiet, maar krijgen ook de kans om te lopen.

Door de toevoeging van Gaisah komt de Nederlandse EK-ploeg op 55 atleten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ignisious aan!