Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Schagen loopt EK-limiet bij Gouden Spike

Van Schagen loopt EK-limiet bij Gouden Spike

RoadToRio

Cheer!

LEIDEN - Bij de wedstrijden om de Gouden Spike in Leiden heeft Tessa van Schagen op de 200 meter een uitstekende prestatie neergezet. De 22-jarige Leidse sprintster snelde op haar thuisbaan naar 22,94, een dik persoonlijk record.

Deel dit artikel op social media

Daarmee liep ze de limiet voor de EK (23,15) en bleef ze slechts 0,04 boven de eis voor Rio. De verrassend snelle race leverde haar de Gouden Spike op.

Jamile Samuel, al zeker van de EK, was eveneens op dreef: 23,09. De 10.000 meter-race gold als wedstrijd om het Nederlands kampioenschap. Khalid Choukoud eiste in 28.37,13 de titel op. De Eritreër Aron Kifle won de race in de snelle tijd van 27.27,04. 

Geen limiet Cherono

Op de 10.000 meter miste Elizeba Cherono de olympische limiet. De in Kenia geboren atlete had de 10.000 meter moeten lopen in 32 minuten, maar daar slaagde ze niet in: 32,35.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tessa aan!