Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Schagen en Bockarie voldoen aan limiet Rio

Van Schagen en Bockarie voldoen aan limiet Rio

RoadToRio

Cheer!

Tessa van Schagen en Solomon Bockarie hebben zondag bij de NK atletiek in Amsterdam voldaan aan de limiet voor kwalificatie voor de Olympische Spelen op de 200 meter.

Deel dit artikel op social media

Van Schagen veroverde bij afwezigheid van wereldkampioene Dafne Schippers de titel in 22,86, vier honderdsten onder de limiet voor Rio de Janeiro.

De 22-jarige Leidse verraste onlangs al op de Gouden Spike in haar eigen woonplaats met een tijd van 22,94. In de finale in het Olympisch Stadion snelde ze dus onder de limiet van 22,90.

De 29-jarige Bockarie, die geboren werd in Sierra Leone, kon in de finale van de 200 meter in het spoor van Churandy Martina doortrekken naar het zilver in 20,44, zes honderdsten onder de olympische limiet.

Martina, die al een ticket voor Rio bezit voor zowel de 100 als 200 meter, greep het goud in een zeer goede tijd: 20,11.

Kupers

Thijmen Kupers miste nipt de olympische limiet op de 800 meter. De Doetinchemmer prolongeerde zijn Nederlandse titel in een persoonlijk record van 1.45,25 en hij kwam daarmee 0,05 seconde tekort voor een ticket naar Rio.

De 24-jarige Kupers liep solo naar zijn persoonlijke toptijd. Hij stortte ter aarde toen hij de finish passeerde. "Balen. Niet leuk en dan druk me maar netjes uit, want er zijn hier kinderen in het stadion'', zei hij na zijn race. Hij pakte voor de vierde keer op rij de nationale titel op de 800 meter.

Kupers geeft zijn olympische missie nog niet op. Over twee weken wil hij toeslaan op de EK in eigen land.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tessa en Solomon aan!